Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.
Har du en annan fråga? Ställ den enkelt i formuläret längst ner på sidan.

 

Renovering av Pennygången 33-47

När startar renoveringen av Hus 3?

Renoveringen startar i januari 2015 och pågår i cirka 6 månader. Du kommer att få löpande information om vad som sker kring renoveringen.

Om jag vill ha en enklare renovering måste jag söka till Hus 3 i så fall?

Du som bor på Pennygången kommer att kunna välja standard i din lägenhet och därmed påverka din hyresnivå. Det innebär att du kan bo kvar i din lägenhet oavsett om du vill ha en enklare standard och därmed lägre hyra eller om du önskar en mer omfattande renovering och en hyreshöjning därefter. Detta gäller hela Pennygången. När det blir dags att genomföra åtgärderna i respektive hus bjuder vi in berörda hyresgäster till boendedialog. Du kommer att kunna bo kvar i din lägenhet under kommande renoveringar vilket innebär att någon omflyttning inte blir aktuell.

Vad innebär enklare standard och vilka tillval finns?

Efter utvärderingen av Hus 3 har vi mer kunskap om renoveringen. Då vet vi hur den enklare standarden kan se ut och vilka tillval du kommer att kunna välja bland. För Hus 3 finns en framtagen lista på vad som ska genomföras och de olika tillval som hyresgästen kan välja.

 

Hur går utvärderingen av renoveringen i Hus 3 till?

Vi vill göra den tillsammans med er hyresgäster så vi återkommer med hur.

Vad blir min nya hyra? Kan jag påverka den?

Hyresnivån förhandlas med Hyresgästförningen. Du kan påverka din hyra genom vilka tillval du gör.

Vad blir hyran för lägenheterna i Hus 3?

Hyresgästföreningen och Stena Fastigheter Göteborg är överens om en hyreshöjning med i snitt 720 kr/månad i 2014 års hyresnivå.

Hyran i Hus 3 efter renoveringen (utan tillval) i 2014 års hyresnivå:

1 rum & kök     4209 kr/månad

2 rum & kök     5541 kr/månad

3 rum & kök     5831 kr/månad

4 rum & kök     7156 kr/ månad

5 rum & kök      7249 kr/månad

Jag vill bo i Hus 3 – hur söker jag dit?

Det kommer att finnas lediga lägenheter i Hus 3 som du kan söka via Boplats. Hur det går till kan du läsa här. 

Hur kommer det sig att alla nu kan välja sin standard?

Vi vill hitta en hållbar lösning för dig som bor här och för våra fastigheter. Vi gör de grundläggande renoveringar som behövs och utöver det kan man välja tillval i sin egen lägenhet.

Varför slutar ni med kontrakt med avstående från besittningsskydd, sk rivningskontrakt?

Dessa kontrakt används då lediga lägenheter står i avvaktan på en omfattande upprustning, vilket inte är fallet här på Pennygången.

Vad händer med mitt kontrakt med avstående från besittningsskydd, sk rivningskontrakt?

De kontrakt med avstående från besittningsskydd som finns idag kommer att övergå till förstahandskontrakt. Vi kontaktar dig som berörs av detta.

Du som har haft ett kontrakt med avstående från besittningsskydd, sk rivningskontrakt, som övergått till ett förstahandskontrakt behåller din kötid på BoPlats. 

 

Vad innebär stadens programarbete?

Göteborgs stad utreder förutsättningarna att komplettera bebyggelsen i Högsbohöjd och just nu pågår programarbetet för detta. I det fortsatta arbetet med programmet och när arbetet med ny detaljplan för området startar kommer Stena Fastigheter Göteborg att ta en aktiv del och vi vill göra detta arbete tillsammans med er hyresgäster. Vi är måna om att ta tillvara på de kvaliteter som finns i området.

Jag vill engagera mig i programarbete och detaljplan – hur gör jag?

Roligt att du vill engagera dig. Vi tittar just nu på hur vi kan göra detta tillsammans med er hyresgäster. Hör av dig till oss!

Hur kan energiförbrukningen och därmed miljöbelastningen minska i denna renovering?

Vi kommer att titta på olika energiförsörjningssystem som solenergi och bergvärme. Dessutom hoppas vi kunna komplettera bebyggelsen på Pennygången med nya energieffektiva hus.

Blir det här en bra boendemiljö?

Pennygången har en god boendemiljö idag, ur många olika perspektiv. Det här är ett område med en stark social gemenskap och fantastiska kvaliteter. Vi renoverar för att det ska fortsätta så även i framtiden.

Skulle det inte göras mer omfattande renoveringar på Pennygången?

Den ursprungliga upprustningen, som planerades för över två år sedan, är inte tekniskt möjlig att genomföra idag. I utvecklingen av Pennygången är målet att hitta hållbara lösningar för dig som hyresgäst och för våra fastigheter. Vi vill också ta tillvara på de kvaliteter som finns i området.

Det kommer ta lång tid innan allt är renoverat, kan ni göra något under tiden för att öka trivseln?

Absolut! Vi fortsätter med den löpande förvaltningen av Pennygången. Vi informerar om detta i trapphuset och på Mina sidor.

Genom vår Relationsförvaltning ® arbetar vi kontinuerligt med att skapa trygga, stabila och trivsamma boendemiljöer. Tillsammans med er som bor i området startar vi olika projekt, som till exempel odlingslotter eller läxhjälp. Har du en projektidé som du skulle vilja vara med och starta upp ta gärna kontakt med vår relationsförvaltare Sari Isberg på telefon 075-241 50 60 eller sari.isberg@stena.com.

 

Ställ en egen fråga!

Skriv en synpunkt eller en fråga. Vi hör av oss så snart vi kan.