Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.
Har du en annan fråga? Ställ den enkelt i formuläret längst ner på sidan.

Renovering på Pennygången

Kan jag göra tillval?

Ja, du kan göra tillval, både i badrummet och köket. Läs mer här.

Hur vet jag vad som händer?

Vi har löpande kontakt med dig som berörs av renoveringen.

Får jag kompensation för detta?

Ja. Efter att badrummet är färdigställt får du en fri månadshyra.

Kan jag få ett annat boende under tiden?

För att se hur vi kan lösa renoveringen på bästa sätt för er har vi möten med var och en i de lägenheter som renoveras. Finns det speciella behov diskuterar vi vilka lösningar som finns.

Kommer toaletterna och duscharna på gården att räcka till?

Vår entreprenör som tidigare gjort stamrenoveringar i andra bostadsområden bedömer att det räcker. Visar det sig att det behövs fler toaletter och duschar kommer vi att utöka antalet.

Kan jag bo kvar under renoveringen?

Ja, du kan bo kvar i din lägenhet under renoveringen. Renoveringen tar ungefär 8 veckor i varje lägenhet. Under denna tid är vattnet avstängt i badrummet. Du har då tillgång till bodar med dusch och toalett på gården och kallvatten på ditt våningsplan. Vattnet i köket är avstängt i max 3 veckor.

Kommer jag ha vatten i lägenheten under renoveringen?

Nej, badrummet är utan vatten hela perioden (i snitt 8 veckor) och vattnet i köket är avstängt som mest i 2 veckor (under denna period). Vattenavstängningen beror på att det är tekniskt omöjligt att få vatten i lägenheten då stammar och vattenledningar byts ut. Det kommer att finnas vatten och avlopp på varje våningsplan under renoveringen.

Hur lång tid tar renoveringen?

Ett badrum tar i snitt 8 veckor att renovera. Under denna tid kan du inte använda ditt badrum utan får använda de duschar och toaletter som ställs upp på gården i anslutning till det hus vi renoverar.

Vad innebär renoveringen?

Efter dialog med er hyresgästerna har vi tillsammans kommit fram till att renoveringen sker på en grundnivå med möjlighet till tillval. Det innebär ett stambyte med nytt badrum och olika tillval till badrummet och köket. På så vis kan vi möta de många olika önskemål hyresgästerna har.

Läs mer om grundnivå och tillval. 

 

Ställ en egen fråga!

Skriv en synpunkt eller en fråga. Vi hör av oss så snart vi kan.